Sigara Borek este o mancare de strada din Turcia, care se prepara cu foi de placinta si carne de vitel.
Sigara Borek este o mancare de strada din Turcia, care se prepara cu foi de placinta si carne de vitel.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa. Caliti 2-3 minute pana se inmoaie ceapa, adaugati usturoiul tocat si semintele de pin. Mai caliti 1-2 minute, sau pana se rumenesc semintele de pin.
Adaugati carnea de vita taiata cubulete si caliti-o 3-4 minute. Adaugati scortisoara, oregao si patrunjelul. Asezonati cu sare si piper, apoi puneti deoparte sa se raceasca.
Amestecati intr-un bol oul, uleiul de masline si laptele. Cu acest amestec vom unge foile de placinta.
Intendeti o foaie de placinta cu latura lunga spre dvs. Ungeti jumatatea stanga a foii cu amestecul de ou. Ridicati usor partea dreapta a foii si asezati-o peste partea stanga.
Ungeti foaia impaturita astfel, cu amestecul de ou. Luati 50g din amestecul de carne , asigurandu-va in prealabil ca acesta s-a racit, si asezati-l pe foie lasand cam 5 cm de la fiecare margine. Incepeti sa impaturiti foaie cu umplutura, incepand cu partea cea mai apropiata de dvs.. formand un tub. Cand va apropiati de marginea foii, ungeti cei 5 cm de margine cu amestecul de ou si finalizati impaturirea. Asezati tuburile pe o tigaie tapetata cu hartie de copt, ungeti-le la suprafata cu amestecul de ou si presarati-le cu susan. Dati la cuptor, la 180C pentru 20-25 minute.
Se va servi calda.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii