Crema de ciuperci de padure

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv delicios, aromat, care nu va ramane mult timp pe platoul cu aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de ciuperci de padure

Ingrediente

  • 500g ciuperci de padure
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita mustar cu miere
  • sare
  • piper
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv absolut delicios, nelipsit de pe masa mea de sarbatoare. De asemenea o prepar si cand imi este pofta de o gustare delicioasa.

Ciupercile intregi spalate si curatate se pun la fiert in apa cu putin otet pana se inmoaie.
Se scurg de apa si se lasa la zvantat pana pregatim maioneza.
N-am cumparat niciodata maioneza, e simplu de preparat in casa. Separam galbenusul, il punem intr-un bol, adaugam lingura de mustar si incepem sa amestecam constant si rapid, adaugand putin cate putin ulei de floarea soarelui.
Maioneza se poate face si cu mixerul vertical, se prepara mult mai usor si sansele ca sa se taie scad considerabil.
Secretul reusitei pentru maioneza (din experienta mea) este lingura de mustar sau zeama de lamaie adaugata la inceput, amestecatul constant si adaugarea uleiului in fir subtire. Maioneza este gata cand este ferma si nu curge.
Adaugam apoi sare si piper dupa gust si 1 cutiuta si jumatate de iaurt simplu grecesc.
Maruntim bine ciupercile cu ajutorul unui blender, adaugam frunzele de patrunjel spalate si tocate, un catel de usturoi daca doriti, apoi adaugam maioneza si amestecam pana la omogenizare.
Gustam, mai adaugam sare si piper daca e necesar, si servim pe paine proaspata, sau prajita.

PS: Mixerul vertical de la Philips ce functioneaza atat ca si blender cat si ca si mixer ar fi perfect pentru aceasta reteta.


Crema de ciuperci de padure se serveste imediat sau se pastreaza la frigider. Merge foarte bine si ca umplutura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Desert inghetata de zmeura si vanilie
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura si vanilie

Cred ca dintre fructele minunate ale naturii, zmeura este de departe, unul dintre cele mai parfumate si mai placute papilelor...

Desert inghetata de zmeura si vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!