No SSO cookie

Placinta cu ciuperci

Postat de

(5/ 2)
Placinta cu ciuperci

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    - un kg ciuperci de cultura - 4 oua - 400 grame smantana sau iaurt gras -4 bucati ceapa - un pachet foi de placinta din comert - 3 legaturi de marar - sare, piper - cateva lingurei de ulei - cateva linguri de pesmet - un pachetel praf de copt stins cu otet. - un ou pt uns
  • Mod de preparare

    Placinta cu ciuperci este un aperitiv delicios si sanatos. Curatam ciupercile si le taiem feliute.Le punem la topit intr-o cartita cu fundul gros, cu putina sare, cateva linguri de ulei si ceapa taiata pestisori. Se pune la foc mic, sa lase ciupercile apa.Se fierb pana scade bine sucul propriu.
    Ouale se bat cu smantana si mararul taiat.In aceasta compozitie adaugam foile de placinta rupte bucatele.Apoi ciupercile topite si racorite.Se potriveste de sare, de piper.Se adauga praful de copt, si cateva linguri de pesmet.
    Se aseaza intr-o tava capitonata cu hartie de copt, se unge cu ou batut si coace la foc potrivit maximum 60 minute
    Este o placinta usor de facut, rapid si are aspect de drob cu ciuperci, fiind potrivit de grasa la aspect. Am optat pentru astfel de mod de preparare intrucat folosirea foilor de placinta in mod clasic, adica le ungem cu ulei foaie cu foaie, face ca placinta sa iasa mai uleiosa, mai grasa la aspect

  • Mod de servire

    Placinta cu ciuperci se feliaza si consuma rece ca aperitiv

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1631 :: 19.67MB