Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda este ideala pentru cinele in familie, mai ales ca se face foarte usor si nici nu necesita mare migala. In plus este un aperitiv de primavara delicios.
Preparare aluat tarta:
Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste tava de tarta unsa
in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.
Preparare umplutura:
Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare.
Legumele se curata,se spala si se taie felii.
Leurda spalata se taie fasii mici.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor.
Punem aceasta compozitie in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.
Se taie portii dupa ce se raceste.
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda se serveste portionata, alaturi de o salata de cruditati.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeInvelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii