Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa verde, usturoi, capere , castraveciori murati, ardei copti etc. Este foarte bun la gust, satios si se poate folosi pe paine prajita, pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei.
Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore).
Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare. Firele de ceapa le tocam marunt .
In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa si adaugam sare, piper si zeama de lamaie.
Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa.
Punem uleiul si ceapa toccata, amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie, pe bucati de castravete, ardei sau rosii.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii