Aspic de primavara

Aspicul de primavara este o reteta simpla si usor de realizat. Gasiti aceasta reteta pe culinar.ro alaturi de alte aperitive cu legume.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr mazare
  • 8 oua
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 1 telina
  • 10 gr gelatina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aspicul de primavara este o reteta simpla si usor de realizat. Gasiti aceasta reteta pe culinar.ro alaturi de alte aperitive cu legume. Se curata zarzavaturile si se pun la fiert in apa cu sare si piper. Separat, se fierb ouale tari. Se strecoara supa de legume si se lasa putin la racit, apoi se adauga gelatina, inmuiata in prealabil in apa rece. Se fierbe 2-3 minute supa si se lasa la racit. Se curata ouale si se taie 6 din ele in sferturi, pe lungime si restul de 2 in rondele cu grosimea de 0,5 cm. Se ia o forma de savarina si se pune pe fundul ei o parte din cantitatea de mazare scursa. Se aranjeaza sferturile de oua, de jur imprejurul formei. Se pune sferturile de ou care au mai ramas in mijlocul formei. se toarna supa de zarzavat cu gelatina, dar se pastreaza o jumatate de ceasca. Se pune forma la frigider. Dupa ce aspicul s-a intarit, se scoate forma si se aranjeaza deasupra rondele de ou si se presara mazarea ramasa. Se toarna deasupra gelatina oprita si se pune din nou la frigider.


Se serveste ca aperitiv.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!