Chiftelele de post este o reteta ideala pentru postul Pastelui. Pentru a oregati chiftele ai nevoie de: morcovi, ceapa, ardei gras, mazare.
Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs daca este din conserva, daca este comgelata se fierbe. Legumele se curata , se spala. Ceapa se taie marunt. Le-am pus in wok cu un pic de ulei si capac deasupra, sa transpire bine la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari. Apoi l-am aruncat in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime .Verdeata se taie fin. Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit . Daca e nevoie, se picura si cate putzina apa .Eu am adaugat un pic de vin alb. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea si orezul fiert, in reteta originala spunea ca se clateste, dar eu am preferat sa-l pun asa, ca sa fiu sigura ca se leaga. Se mai tzine cca. 2-3 minute, apoi se pune compozitzia la racit. Intr-un castron incapator, se pun legumele calite si racite , orezul, verdeatza tocata, sare, piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia pana la omogenizare. Se ung 2 tavi de chec cu margarina [UNIREA] si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit. Eu am preferat sa fac piftelute, si nici macar n-am mai asteptat sa se raceasca compozitia, mi-am umezit palmele si am modelat cateva piftelute pe care eu le-am pus in cutorul flavorwave.
Pofta buna! Reteta Piftelute de post cu legume a fost propusa de cris31 pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Aperitiv cu vinete si dovlecei, Ardei copti cu mamaliguta, Bame cu rosii
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufPentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si...
Gem de gutui cu vanilie si scortisoaraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii