Pachetele de primavara/Spring rolls

Pachetelele de primavara sunt un aperitiv delicios si deosebit. Nu sunt deloc greu de preparat, le puteti servi pe platoul de aperitive alaturi de sos sau ca si gustare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pachetele de primavara/Spring rolls

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3-400 g germeni de soia
  • 10-15 g ciuperci uscate Mu-Err
  • 2-3 catei de usturoi
  • 10 foi pt. pachetele (23x23 cm aprox.)
  • 1 lingurita sambal oelek
  • garam masala dupa gust
  • sare dupa gust
  • ulei de arahide (sau floarea soarelui)
  • 1 lingura soia sauce (fac.)

Mod de preparare

Spalam, curatam taiem/tocam legumele si carnea. Incingem Wok-ul, turnam uleiul si lasam inca 1 minutel la incins, apoi adugam carnea taiata cubulete. Punem usturoiul tocat, condimentam cu sare, garam masala, sambal oelek, invartim bine si degustam. Dupa 3-4 minute maxim, o scoatem din Wok, si o pastram calda.

Ciupercile uscate se acopera cu apa, si se dau la micro unde, timp de 2 minute, Se pastreaza asa cu zeama, pana avem nevoie de ele. In uleiul ramas in wok, adaugam ceapa, morcovii, Mu-Err si inspiratia de moment - mazarea verde. Saram, condimentam, degustam. Se poate adauga sos de soia (fac.) daca doriti.

Dupa 1-2 minute adaugam si germenii de soia. Amestecam din nou, degustam, condimentam daca mai e nevoie. Carnea o adaugam in final, amestecam, oprim focul si lasam la racit. Aceasta umplutura ajunge pentru 10 big spring rolls.

Punem umplutura aproximativ pe mijloc. Se suprapun putin colturile laterale pe diagonala, partea dinspre voi se uneste cu colturile suprapuse si rolam. Incingem uleiul. Pentru a sti sigur ca uleiul are temperatura perfecta, se face proba cu paleta de lemn. Se introduce in uleiul fierbinte, daca sfaraie, are temperatura perfcta. Punem rulourile/pachetelele de primavara la prajit. Atentie, se prajesc foarte repede!


Pachetelele de primavara se servesc fierbinti alaturi de sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Aperitiv tort, cu oua si lactate
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!