No SSO cookie

Oua Benedict cu somon afumat si spanac

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      2 portii:
      4 oua
      200 g somon
      100 g spanac (congelat sau proaspat)
      50 g de unt
      2 chifle
      2-3 catei de usturoi
      2 linguri de ulei de masline
      3 linguri de otet
      busuioc
      sare si piper dupa gust
    • Mod de preparare

      Taiati chiflele in doua si le puneti la cuptor intr-o tava sa se rumeneasca aproximativ 5-10 minute. Cand acestea sunt gata rumenite, le scoateti de la cuptor, le frecati cu cateii de usturoi, dupa care intindenti pe fiecare bucata in parte unt.
      Spanacul, in functie sub ce forma il aveti, congelat sau proaspat, se soteaza in tigaie cu putin ulei de masline timp de 5 min.

      Pentru a face ouale ochiuri romanesti in apa avem nevoie de: o oala mare in care se pune aproximativ 2 litri de apa, putin ulei si otet; cand apa fierbe se pune cu grija cate un ou, spargandu-l direct deasupra apei care fierbe, il lasam circa 2-3 minute si cand acesta este gata se scoate pe farfurie. Acoperiti farfuria cu un capac, astfel incat ouale sa se mentina calde. Asa se va proceda cu fiecare ou in parte.

      Peste jumatatile de chifla care au fost frecate cu usturoi si unse cu unt, se pune cate o felie de file de somon afumat, apoi 2-3 linguri de spanac sotat, apoi cate un ou – ochi romanesc, cum am descris mai sus. Peste oua se presara sare, piper si busuioc.

      Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.

    • Mod de servire

      Ouale Benedict cu somon afumat si spanac se servesc calde, cu busuioc presarat deasupra
      Se pot servi si impreuna cu felii de lamaie sau ketchup.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2328 :: 19.68MB