Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar mereu imi lipsea ceva ingrediente. Zilele astea am primit cateva oua de tara, aveam cam ce trebuia si am zis ca este momentul acestei retete. Sunt super bune si foarte consistente, sosul delicios, lipia usor crocanta pe margini, iar ouale facute exact cat trebuie, ca atunci cand infingi furculita in el sa curga frumos galbenusul. Un mic dejun copios!
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute. Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb. Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca. In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici. Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare. Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul. Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor. Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii