No SSO cookie

Aperitiv din stiuca marinata

Postat de

(5/ 1)
Aperitiv din stiuca marinata

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucata, otet, apa, dafin, boabe de piper, 2 linguri zahar, sare
  • Mod de preparare

    Se aleg știuci mici care se curata, se îndepărtează capul , se spala și se lasă la scurs.
    Cand pestele s-a scurs de apa, se taie rondele de circa 2 degete grosime care se așează într-o crăticioară în cercuri concentrice presărând sare astfel încât pestele sa fie acoperit( el nu își va lua sare decât cat este nevoie). Se da vasul la rece unde se lasă pentru 24 ore.
    Se scurge zeama lăsata, se clătește pestele și se lasă la scurs, preparând intre timp marinata din o parte oțet și 2 părți apa. Marinata se fierbe câteva minute pe foc împreună cu zaharul, piperul și dafinul.

    La Philips Multicooker imi plac funcția de menire la cald a alimentelor si cea prin care se păstrează vitaminele datorita valvei ajustabile.
    Pestele se așează în borcane( nu foarte înghesuit), se acoperă cu marinata călduța, aproape rece și se da la frigider pentru minim 10 zile, după care se poate consuma.

  • Mod de servire

    Se servește ca aperitiv alături de câteva măsline negre-pentru contrast- si rondele de ceapa roșie.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1751 :: 18.73MB