Drob de Craciun

Il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati. Am umblat putin si la ingrediente, am folosit foi de placinta, l-am facut sub forma de rulou.

Portii
18
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Drob de Craciun

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 300 g carne de porc impanata
  • 300 g ficat de porc
  • 4 carnati afumati
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • ulei
  • unt
  • 4 oua
  • o legatura Marar verde
  • o lingurita Cimbru uscat
  • seminte de susan
  • sare, piper

Mod de preparare

Ficatul se spala, se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc. Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca. Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca.


Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul. Amestecul rezultat se omogenizeaza bine. Se curata ceapa si morcovul, apoi se spala. Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat. Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min. (pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.


Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale (3).


Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust. Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare. Separat prajim carnatii. Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta. Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii, rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne. Rulam si strangem bine. Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri.


Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Cand am preparat prima data acest fel de mancare nu stiam cum vor reactiona ai mei la atatea legume in farfurie. Dar .......

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!