Acest drob moldovenesc se prepara cu urmatoarele; oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi si condimente.
Drobul moldovenesc din ficat de pasare se pregateste astfel: se spala ficateii, apoi se pun la fiert 30 de minute. Se lasa apoi la racit, dupa care se dau prin masina de tocat impreuna cu usturoiul si prazul. Se amesteca apoi cu verdeturile tocate marunt. Se bat spuma cele 4 oua, apoi se adauga peste amestecul de ficatei, se mai adauga putina faina, condimente, praf de copt stins cu putin otet si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se pune amestecul de drob intr-o tava unsa cu 250 ml ulei si tapetata cu faina. Se unge cu un ou batut si se presara deasupra cu verdeata. Se pune in cuptorul incins si se lasa la rumenit.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de brad
Comentarii