Prajitura cu mere sau cu branza

Prajitura cu branza sau mere este delicioasa si preferata de familie. Ingredientele necesare sunt: faina, mere sau branza, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 vârf bicarbonat
  • o jumatate de lamaie strecurata plus coaja
  • 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 kg si jumatate mere dustulite cu putina scortisoara
  • se indulceste dupa gust
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu mere sau cu branza este o prajitura simpla, care se face, dupa cum urmeaza: intr-un castron amestecam galbenusurile, zaharul si un varf de bicarbonat. Peste punem o jumatate de lamaie strecurata plus coaja, 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina. Rezulta un aluat care se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se tine in aragaz pana simtiti deja aroma in bucatarie, apoi faceti proba cu scobitoare. Separt faceti umplutura, dupa plac, cu branza sau cu mere.

Cand e gata compozitia, aceasta se toarna peste aluatul semicopt, si punem si o bezea facuta din 3 albusuri tinute la tempertura camerei si batute bine cu zahar. Se mai da la aragaz inca 10-15 minute.

 


Alte prajituri simple recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert fursecuri cu lamaie
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu lamaie

Pentru iubitorii de dulce cu parfum si gust de lamaie, aceste fursecuri sunt perfecte, se fac usor doar ca se lasa asteptate...

Desert fursecuri cu lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola