Siropul de casa din fructe de soc este delicios. Siropurile naturale sunt mult mai sanatoase decat fructele din comert. Siropul din fructe de soc nu este toxic, prin fierbere, substanta toxica se elimina.
Dintre fructele care putem face atat dulceata cat si sirop se numara si cele de soc. Dulceata din fructe de soc o puteti utiliza la diferite dulciuri pe timp de iarna, insa si si siropul contine numeroase vitamine, iar in plus este foarte delicios. Mai jos am scris reteta de sirop din fructe de soc, din care va ies aproximativ 2,5 litri sirop. Poate fi consumat rece, amestecat cu apa (1:3), sau fierbinte.
Se aleg fructe de soc bine coapte, de codite, si se spala bine, in mai multe ape. Spalati merele, le scoateti miezul si le taiati in cubulete.
Puneti atat boabele de soc cat si cubuletele de mere intr-o oala mare, iar peste ele turnati apa.
Fierbeti pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand boabele se inmoaie si isi lasa sucul din ele.
Opriti focul si strecurati deasupra unui alt vas, printr-o strecuratoare in care puneti si o panza de tifon.
Se pot pisa usor fructele de suc din strecuratoare cu o lingura de lemn, pana cand din acestea iese tot sucul.
Lasati mai mult timp strecuratoarea deasupra vasului pentru a picura tot sucul din boabe.
Dati vasul cu sirop din fructe de soc pe focul incins si adaugati zaharul.
Amestecati pana cand zaharul este topit in totalitate, apoi indepartati de pe foc.
Turnati siropul fierbinte in sticle sterilizate si inchideti imediat sticlele.
Pastrati sticlele in frigider pentru cateva luni.
Odata ce o sticla este desfacuta, siropul din boabe de soc trebuie sa fie consumat in maxim 1-2 saptamani.
Daca doriti sa preparati dulceata de soc, puteti incerca reteta de aici.
Serviti siropul din fructe de soc atat rece cat si fierbinte.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii