Dulceaţă de căpsuni reţetă, Usoara si delicioasa
Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine. Se taie in bucati mai mici (dupa preferinta). Se pun intr-o oala mare, se pune zaharul, coaja de portocala, esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat. Se lasa in frigider pana a doua zi. A doua zi se pune la fiert la foc mic pentru circa 90 minute, se pune jumatate de lamaie stoarsa. Se amesteca des si se ia spuma cu o lingura de lemn sau o spumiera. Se testeaza daca este gata. Se pune o lingura de dulceata pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin,daca curge se mai lasa la fiert. Borcanele se sterilizeaza inainte. Dulceata se pune cat inca este calda,iar borcanele se intorc cu capacul in jos. Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPrimavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii