Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat p
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie
pentru a nu se innegri. Cand siropul este gata, adaugam
ciresele cu tot cu zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba, adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra, este gata!
Putem sa facem proba, lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa.
Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!
Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.
Alte retete recomandate:
Dulceata capsuni
Dulceata de nuci
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.
Friptura de mielIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii