No SSO cookie

Dulceata de dovleac

Postat de

(5/ 4)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      1 kg pulpa de dovleac, 200 ml apa, 1 kg zahar, 1 lamaie, 1 portocala.
    • Mod de preparare

      Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata de dovleac este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

    • Mod de servire

      Dulceata de dovleac este foarte buna a fi soncumata ca atare, ori la creme si prajituri.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • calugarita

      atentie doar la cojile de portocala, doar putina coaja poate sa dea un gust foarte amar si neplacut dulcetei, mie mi s-a intamplat:(

      2011-11-02 la 20:51
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Alte reţete din subcategoriile

    Mai multe subcategorii

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2302 :: 19.67MB