No SSO cookie

Dulceata si peltea de gutui

Postat de

(5/ 1)
Dulceata si peltea de gutui

Complexitate Redusă

Alte articole recomandate

  • Ingrediente

    Pentru dulceata de gutui:
    1,4 kg gutui,
    2 pahare apa,
    1 kg zahar,
    zeama de la o lamaie,
    Pentru peltea de gutui:
    cojile si cotoarele de la gutui,
    1 kg mere rosii,
    zahar,
    2 stelute anason
  • Mod de preparare

    Se curate gutuile de coaja, se taie felii si se dau pe razatoarea mare. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, apoi se adauga gutuile si se continua fierberea pana se leaga siropul.
    Separat, se pun la fiert cotoarele de la gutui impreuna cu cojile si merele taiate felii, curatate de coaja si seminte. Se adauga apa si se lasa la fiert, fara a se amesteca. Se strecoara apoi siropul printr-o sita si se pune lichidul la fiert cu o cantitate egala de zahar. Se fierbe totul la foc mare, pana se leaga.

  • Mod de servire

    Dulceata de gutui se poate consuma ca atare sau la diferite retete de prajituri, iar pelteaua poate fi folosita la decorarea torturilor.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Alte reţete din subcategoriile

Mai multe subcategorii

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1722 :: 19.65MB