No SSO cookie

Gem de pere

Postat de

(5/ 4)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      1 kg pere, 700 g zahar, 2-3 linguri zeama de lamaie, cateva picaturi cu esenta de vanilie.
    • Mod de preparare

      Gemul de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului. La final se adauga esenta de vanilie. Gemul de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

    • Mod de servire

      Gemul de pere poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la pregatirea unor alte deserturi.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • calugarita

      cred ca depinde de soiul perelor pentru ca cele pe care le am eu in gradina sunt foarte dulci si daca se pune atata zahar la 1 kg de pere, dulceata e excesiv de dulce..

      2011-11-17 la 20:17
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Alte reţete din subcategoriile

    Mai multe subcategorii

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2215 :: 19.67MB