No SSO cookie

Gem de agrise

Postat de

(5/ 3)
Gem de agrise

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    1 kg agrise,
    80 g stafide,
    20 ml zeama de lamaie/litru, (sau zeama de portocale)
    300 g miere/litru
  • Mod de preparare

    Dupa spalare, agriselor carnoase, nu prea coapte, se indeparteaza pistilul si codita. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea agrisele, dupa ce au fost spalate din nou. Tocatura obtinuta se pune intr-o oala de capacitate cunoscuta, apoi se fierbe aprox. 10 minute, dupa ce s-au adaugat 80 g de stafide spalate, amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. La sfarsit amestecam in ea 20 ml zeama de lamaie/litru si indulcim cu 300 g miere/litru.

    Gemul de agrise  preparat cu stafide difera de cel clasic, avand un gust deosebit de Muscat.

  • Mod de servire

    Gemul de agrise se serveste dimineata la micul dejun cu paine prajita.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1897 :: 19.66MB