No SSO cookie

Gem de agrise

Postat de

(5/ 3)
Gem de agrise

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    1 kg agrise,
    80 g stafide,
    20 ml zeama de lamaie/litru, (sau zeama de portocale)
    300 g miere/litru
  • Mod de preparare

    Dupa spalare, agriselor carnoase, nu prea coapte, se indeparteaza pistilul si codita. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea agrisele, dupa ce au fost spalate din nou. Tocatura obtinuta se pune intr-o oala de capacitate cunoscuta, apoi se fierbe aprox. 10 minute, dupa ce s-au adaugat 80 g de stafide spalate, amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. La sfarsit amestecam in ea 20 ml zeama de lamaie/litru si indulcim cu 300 g miere/litru.

    Gemul de agrise  preparat cu stafide difera de cel clasic, avand un gust deosebit de Muscat.

  • Mod de servire

    Gemul de agrise se serveste dimineata la micul dejun cu paine prajita.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2138 :: 19.67MB