Ghebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre cum sa murezi ghebele din reteta noastra.
Ghebele se spala in multe ape reci, se pun acoperite cu apa calda pe foc si se fierb zece minute, dupa care se arunca apa, si se spala in alte ape reci. Se pun intr-un borcan de sticla curat, se acopera cu lichid fiert si racit, obtinut din apa si otet. Se pune uleiul sa dea in clocot cu lichidul, se adauga boabe de piper si se leaga borcanul cu celofan pus in doua.
Ca sa pastrezi ghebele proaspete, dar in diferite uleiuri aromate, la borcan, fierbe ghebele in apa cu otet dupa care lasa-le sa se raceasca pe un prosop curat. Este foarte important ca dupa acest pas sa nu le mai atingi cu mana.
Aseaza cu o lingura ghebele fierte in borcane sterilizate, si toarna deasupra ulei de masline amestecat cu ulei de floarea soarelui, pana cand ghebele sunt acoperite, si doua frunze de dafin. Adauga daca doresti catei de usturoi, ardei iute sau ierburi meditareneene, ca sa dai un plus de aroma.
Cand vei dori sa le folosesti ghebele vor fi la fel ca si proaspete. In plus daca le pui in borcane mai mici si le impachetezi frumos sunt niste cadouri de Craciun extraordinare.
Ghebele murate se servesc ca garnitura sau ca salata in combinatie cu alte legume murate sau simple, stropite cu ulei si garnisite cu felii de ou fiert tare.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIdeea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin să le...
Aperitiv cartofi in crusta de malaiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii