No SSO cookie

Morcovi murati

Postat de

(5/ 2)
Morcovi murati

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    500 gr morcovi 1 ceapa mare,alba 3 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 frunze de dafin 1 lingurita boabe de piper negru 1 lingurita oregano 500 ml otet 750 ml apa 30 ml ulei
  • Mod de preparare

    Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.
    Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.
    Intr-o tigaie, se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.
    Se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.
    Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute, amestecand.
    Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.
    Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.
    Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc. Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider, dar dupa o luna arata bine, oricum au destul otet ca sa nu se strice.

  • Mod de servire

    Morcovii murati se servesc cu mancarurile mexicane.
    Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1981 :: 19.67MB