Pentru zacusca cu fasole se lasa la inmuiat fasolea cel putin 12 ore apoi se pune la fiert in apa cu sare, se schimba apa de cel putin 3 ori.
Pentru zacusca cu fasole se lasa la inmuiat fasolea cel putin 12 ore apoi se pune la fiert in apa cu sare, se schimba apa de cel putin 3 ori.
Se curata ardeii si ceapa, ceapa se opareste putin in apa fierbinte si apoi se dau prin masina de tocat sau la robot. Fasolea se paseaza sau se macina.
Se incinge uleiul, se pune ceapa si ardeii si se lasa sa fiarba 30 de minute, se adauga bulionul si rcondimentele, foile de dafin si se mai lasa 1 ora. La sfarsit se pune fasolea, se mai lasa sa fiarba 10 minute si se stinge focul. Se toarna zacusca in borcane spalate si uscate, se capseaza, se lasa sa se raceasca apoi se dau in duns a doua zi si se pun in paturi.
Zacusca cu fasole se serveste cu paine prajita sau normala.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii