No SSO cookie

Castraveciori in otet

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    8 kg castraveciori,
    2 l otet,
    4 l apa,
    6 linguri de sare,
    2 linguri miere de albine,
    piper boabe,
    foi de dafin,
    usturoi,
    hrean,
    500 gr morcovi
  • Mod de preparare

    Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se tin cateva ore asa, dupa care apa se arunca si se pregateste saramura astfel: se pun 2 l de otet cu 4 l de apa pe foc sa fiarba impreuna cu sase linguri de sare. Cand lichidul da in clocot, se adauga doua linguri de miere de albine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin. Se scot castravetii din borcan si se aseaza din nou, punand intre ei catei de usturoi, rondele de morcovi si boabe de piper. Hreanul se curata de coaja si se taie felii pe lung, apoi se pun feliile printre castraveti. Se acopera cu otetul fierbinte, pus cu o lingura de supa sau cu o cana, pentru ca borcanul sa nu se sparga. Castravetii se lasa pana a doua zi, cand se acopera cu lichid si se leaga borcanul. Se pastreaza in camara, la temperatura constanta.
  • Mod de servire

    Alte retete:

    Castraveti bulgaresti
    Zacusca de fasole
    Zacusca de ghebe
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1140 :: 19.62MB