Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut, sunt fragede, si le puteti umple atat cu umplutura sarata cat si dulce.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Foi de placinta de casa

Ingrediente

  • Pentru 3 foi de placinta:
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • 10-15 g drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta o coca, dupa care se lasa la odihnit 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri, se tot trage cu mana de capete, pana devin aproape transparente.

Compozitia o pregatiti dupa bunul plac.

Exemplu pentru o placinta cu branza:

500 g branza de vaci dulce
250 g telemea
un borcan iaurt mic
lapte (cat sa aiba compozitia consistenta moale, nu foarte moale)
coaja rasa de lamaie

5 oua
zahar vanilinat

Cu aceasta compozitie se umplu foile, se ruleaza la ambele capete, se ung cu galbenus de ou, se presara mac... A nu se uita uleiul pentru uns foile, inainte de rulare. Eu pun umplutura pe foi si apoi iau 2 linguri de ulei si stropesc cu ele foaia... dupa care rulez.
Se coace la 180 de grade, cca 30-40 min. Depinde de cuptor. Aveti grija sa nu se arda!

Reteta de foi de placinta umplute cu branza a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.


Foile de placinta pot fi umplute cu mere, dovleac, fructe, sau umpluturi sarate dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Rulouri cu scortisoara
Bucataras.RO

Rulouri cu scortisoara

O reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.

Rulouri cu scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!