No SSO cookie

Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Postat de

(5/ 1)
Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru aluat:
    18 linguri ulei,
    20 linguri apa,
    3 linguri zahar,
    scortisoara
    un cub drojdie,
    700 gr faina coaja de lamaie,
    sare
    Pentru umplutura:
    1 kg mere acrisoare,
    4 lg zahar,
    scortisoara
    Pentru decor:
    zahar vanilinat
  • Mod de preparare

    Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere se pune uleiul si apa fierbinte intr-un vas. Se adauga zaharul, coaja de lamaie, sare si drojdia cand lichidul este caldut, se lasa se se topeasca si apoi se adauga faina in ploaie pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa aluatul la dospit o ora la caldura.In acest timp se curata merele si se dau pe razatoare.Se storc bine si se calesc 2 minute, se adauga zaharul si scortisoara si se lasa sa se raceasca. Se intind 2 paturi de aluat, se unge o tava si se aseaza o patura apoi umplutura de mere si se acopera cu cealalta patura.Se inteapa cu o furculita si se da la copt pentru 45 de minute la foc potrivit

  • Mod de servire

    Placinta de post cu mere rase si scortisoara se serveste pudrata cu zahar vanilinat din belsug!

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • geta_gavris

    se mai poate adauga si un pic de nucsoara!

    2011-11-16 la 08:42
  • geta_bocse

    este una dintre retetele mele preferate

    2011-11-16 la 08:41
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1938 :: 19.67MB