No SSO cookie

Sarailie cu nuca

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      1 pachet foi de placinta (cam de 400 grame), 300 grame nuca macinata, 50 grame unt topit sau ulei (facultativ.. eu nu am pus) Pentru sirop 600 ml apa, 300 grame zahar, 1 lingura esenta de vanilie, 1 lingura miere de albine, 1 lingura zeama de lamaie
    • Mod de preparare

      Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Seamana foarte mult cu baclavaua, iar Sarailiein limba turca ar insemna „ceea ce tine de palatul sultanului”.

      Foile de placinta se taie pe latime si pe lungime astfel incat sa obtineti 4 dreptunghiuri de foi.
      Foile se ung cu putina apa si unt topit dupa care se presara peste nuca macinata. Rulati apoi aluatul pe batul de frigaruie - aliniat pe latura mica a foii, iar  extremitatile foii se imping catre centru. Dupa ce le-ati rulat pe toate, puneti sarailie cu nuca in cuptorul incins pentru circa 40 de minute.
      In acest interval faceti sirpoul. Fierbeti apa cu esenta de vanilie, miere si scu de lamaie si lasati sa fiarba timp de 8 minute.

      Dupa ce scoateti sarailiile cu nuca din cuptor, turnati peste siropul fierbinte.

    • Mod de servire

      Dupa ce s-au racit complet, le pastrati in frigider inainte de a fi servite.
      Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.
      Alte retete de prajituri recomandate:

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3371 :: 19.67MB