Se bate spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile ramase se freaca cu uleiul, esenta rom si zaharul vanilat. Apoi se amesteca bine cele doua compozit
Se bate spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile ramase se freaca cu uleiul, esenta rom si zaharul vanilat. Apoi se amesteca bine cele doua compozitii si se adauga faina, astfel incat aluatul sa fie moale. Se unge tava mica de chec (cozonac) cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate de compozitie. Cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se toarna in forma. Deasupra se presara nuci taiate sau daca nu ai, se poate inlocui nucile cu fructe din dulceata ( visine, cirese) pe care le acoperi cu aluat sa nu se arda. Se da tavile la cuptor si se lasa checul pana marginile se desprind de pe tava.
Se serveste simplu, cu lapte sau cu cafea .
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDe mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...
Pizza casei cu blat din faina integralaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii