Checul cu prune este foarte gustos si simplu de pregatit. Intr-o jumatate de ora e gata. Pentru a face aceasta reteta de chec va trebuie 500 g prune.
Checul cu prune este foarte gustos si simplu de pregatit. Intr-o jumatate de ora e gata. Pentru a face aceasta reteta de chec va trebuie 500 g prune. Prunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar,
scortisoara, cardamom si gris.
Pentru aluat se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Tava se umple mai intai pe jumatate si se introduce la cuptor, pentru 10 minute. Se adauga prunele, se pune restul de aluat si se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.
Checul cu prune se serveste pudrat cu zahar.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii