No SSO cookie

Chec zebra simplu si pufos

Postat de

(5/ 2)
Chec zebra simplu si pufos

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    4 oua
    300g faina
    250g zahar
    250ml lapte
    250ml ulei
    3 linguri cacao
    1 plic zahar vanilat
    1 plic praf de copt cu sofran
  • Mod de preparare

    Aceasta reteta de chec se prepara incredibil de usor si de simplu, este o reteta numai buna pentru incepatorii in bucatarie, pentru ca rezultatul este minunat, novicii primind impulsul necesar ca sa continue :).

    Ouale se mixeaza cu zaharul bine, pana cand incep sa creasca in volum si zaharul incepe sa se topeasca. Mixand in continuare se adauga laptele, turnand in fir subtire, dupa care se adauga uleiul, la fel de subtire.

    Faina o amestecam impreuna cu zaharul vanilat si praful de copt, dupa care o adaugam, cernand-o pe rand, in amestecul de oua.

    Impartim aluatul checului in 2 parti egale, intr-una din ele adaugand cele doua linguri de cacao.

    Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt, si incepem sa turnam alternativ din cele doua compozitii, incepand in centru. Incepem cu aluatul alb din care punem cu lingura cat un cerc de 4 cm (cam 3 linguri), continuam, tot in mijloc turnat, cu aluatul cu cacao si tot asa pana se termina cele doua compozitii.

    Tava nu se misca, aluatul nu se intinde cu spatula. Dupa ce am terminat de turnat aluatul in tava dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

  • Mod de servire

    Checul zebra poate fi servit alaturi de o cana cu ceai.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2121 :: 18.72MB