No SSO cookie

Pandispan cu mere

Postat de

(5/ 4)
Pandispan cu mere

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri ulei, 4 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 virf cutit sare, 1 kg mere, scortisoara macinata
  • Mod de preparare

    Se curata merele se taie pe jumatate si se scot cotoarele.
    Se unge o tava de pandispan, sau o cratita, cu margarina si se tapeteaza cu zahar tos.
    Se pun merele taiate in jumatati si cu partea de deasupra taiate acordeon. Intre taieturi se pune cu o lingurita zahar tos si se pudreaza cu scortisoara. Se da tava la cuptor.

    In acest timp se prepara pandispanul: se aleg albusurile(4) si se bat spuma, se adauga zaharul(4), se pune uleiul(4), se adauga si galbenusurile. Se bate bine si cu grija se adauga faina. Se amesteca usor pentru a nu se lasa, si se pune si pliculetul de zahar vanilat si pentru siguranta un pliculet de praf de copt.
    Se scoate tava din cuptor si se pune amestecul peste mere. Se da din nou la cuptor pentru 20 minute.
    Dupa ce l-ati incercat (sa fie copt) se scoate, se lasa putin sa se raceasca si cu grija se rastoarna pe un platou-merele trebuie sa fie deasupra.

  • Mod de servire

    Daca dorim un tort, alegem tava rotunda pentru pandispanul cu mere si se poate imbraca in frisca.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1717 :: 19.67MB