No SSO cookie

Turta dulce de post

Postat de

(5/ 4)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      500 g zahar, 500 ml cu apa, 2 pliculete praf de copt, 1 pliculet praf de scortisoara, faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g).
    • Mod de preparare

      Zaharul se caramelizeaza si se lasa sa se arda nu prea mult sa nu fie amar pentru a avea o culoare maronie. Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste toata bomboana. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca. Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul. Se adauga faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace.

    • Mod de servire

      Se face o glazura de zahar, de ciocolata sau ce alta glazura doriti si se unge turta dulce de post cu aceasta glazura.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4183 :: 19.67MB