No SSO cookie

Pasca cu smantana

Postat de

(5/ 2)
Pasca cu smantana

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    aluat de cozonac
    750 ml smântână
    5 ouă
    250 g zahăr
    120 g făină
    stafide
    coajă de lămâie
    esenţă de vanilie, sare
  • Mod de preparare

    Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.

    Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat. rolleyes.gif
    Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.

    Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.

    În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.

    Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.

  • Mod de servire

    Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2160 :: 19.67MB