No SSO cookie

Pasca cu stafide

Postat de

(5/ 3)
Pasca cu stafide

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Pentru aluat:
    3 oua
    200 ml lapte
    500 g faina
    1 pliculet drojdie uscata
    100 ml ulei
    100 g zahar
    coaja rasa la o lamaie
    Pentru umplutura:
    750 g branza de vaci
    5 oua
    100 g unt
    150 g smantana
    60 g gris
    90 g faina
    200 g zahar
    5 oua
    1 lingurita esenta de vanilie
    150 g stafide
    2 linguri de rom
    3 linguri lapte
    coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • Mod de preparare

    Primul lucru pe care trebuie sa il faci la reteta de pasca cu stafide este sa pregatesti maiaua. Aceasta se obtine din drojdie, o lingura zahar si putina faina, care se acopera cu lapte. Lasam sa dospeasca si in acest timp punem stafidele la muiat in 3 linguri lapte si rom.
    Dupa ce a inceput sa lucreze drojdia turnam maiaua peste faina si pe rand adaugam ouale.

    Se pune apoi laptele, zaharul, uleiul si esenta de vanilie si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Se acopera si se lasa la loc cald 30-40 de minute. Cat timp acesta creste pregatim umplutura amestecand branza cu unt (la temperatura camerei), smantana, zahar, faina, coaja de portocale, galbenusuri si stafide.Inseram apoi albusurile batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia.
    Intr-o forma rotunda de tort punem aluat de grosimea unui deget, urcam cu aluat si pe marginea tavii cam 2 degete. Luam bucatele de aluat si le rasucim in maini astfel incat sa ne iasa niste rulouri tip cilindru pe care le impletim. Punem impletitura pe margine, dar pastram cat sa facem o cruce la sfarsit, pe care o vom pune peste umplutura.

    Presaram gris pe aluatul din tava apoi punem branza cu stafide. Punem aluatul impletit in cruce deasupra, ungem pasca cu un ou si o coacem 60 de minute la 180°C.

    Dupa ce se rumeneste o acoperim cu o folie de staniol si o lasam in continuare sa se coaca (cam dupa 30-35 de minute).

  • Mod de servire

    Lasam pasca cu stafide sa se raceasca cateva ore inainte sa o servim.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1998 :: 19.68MB