No SSO cookie

Crema de unt cu vanilie si galbenus

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    1 dl apa, 120 g zahar, vanilie, 4 galbenusuri, 200 g unt proaspat.
  • Mod de preparare

    Pentru crema de unt cu vanilie si galbenus se pune sa fiarba intr-o cratita, 3 — 4 minute, apa cu zaharul . Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera  si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. Se pune pe foc moale amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina.
    Se framanta putin ca sa se moaie 200 g unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana. Se imparte in bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa.

  • Mod de servire

    Crema de unt cu vanilie si galbenus trebuie intrebuintata indata ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2663 :: 19.66MB