Dulce de leche este un desert foarte iubit in America de Sud. Caramelul de casa facut dupa reteta de baza este folosit in diferite retete de prajituri, gogosi sau torturi.
1. Pune laptele impreuna cu laptele condensat intr-o oala cu fundul gros, sau cu pereti dublii. Adauga bicarbonatul de sodiu si sarea daca doresti. Sarea nu este obligatorie dar va intensifica aroma de caramel.
2. Adu laptele la punctul de fierbere, la foc mediu, si pastreaza temperatura constanta in timp ce laptele face bulbuci. Amesteca constant pentru ca laptele sa nu se prinda de fundul oalei.
3. Pe masura ce amesteci laptele va incepe sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase. Ai rabdare, va dura ceva, dar rezultatul merita, iar gustul caramelului de casa nu se compara cu cel din comert.
4. Continua sa amesteci si sa ti laptele pe foc pana cand bulbucii sunt mari si amestecul devine foarte gros. Caramelul este gata daca atunci cand scoti cu o lingura pe farfurie se formeaza o panglica care nu dispare. Poti de asemenea sa verifici daca atunci cand tragi cu lingura pe fundul oalei, poti sa ii vezi partea de jos. Asta inseamna ca dulcele de leche fierbe deja de 30-45 de minute.
5. Dupa ce e gata, opreste focul si lasa caramelul sa se raceasca complet, dupa care poti sa il folosesti la diferite retete de prajituri.
Daca totusi ti s-a lipit laptele de fundul oalei poti sa il torni rapid intr-o alta oala. Daca in amestec sunt si bucati de caramel ars strecoara-l printr-o sita fina si continua sa amesteci.
Asculta un meci de fotbal intre timp (doar e reteta argentiniana) sau un post de radio, timpul va trece mai usor.
Dulcele de leche sau caramelul de casa se poate folosi la diferite retete de dulciuri sau poate fi consumat ca atare.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de post1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si maslinePizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAm avut o bucata de piept de pui fiert,niste ciuperci si am decis sa fac acest deliciu. CLATITE RUMENITE, CU DRAGOSTE PREGATITE
Clatite umplute cu piept de pui si ciuperciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii