No SSO cookie

Lapte de pasare (iese sigur)

Postat de

(5/ 6)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      1 l lapte; 5 oua; 200 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 3 lingurite faina
    • Mod de preparare

      Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat. In locul zaharului vanilat puteti folosi o pastaie de vanilie, la care i-ati scos semintele.

      Intre timp ouale se separa si albusurile se bat spuma tare, incorporand restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe se da focul mic si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgarii in lapte. Se fierb 2 minute pe o parte, se intorc si se lasa inca 2 minute. Se scot cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici. Cand am terminat albusul, laptele se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute.

      Atentie: Galustele de albus se umfla in timpul gatirii, asa ca puneti cate 2, maxim 3.

      Intre timp amestecam galbenusurile cu 3 lingurite de faina. Cand laptele s-a racit putin, turnam putin in galbenusuri sa aiba aceasi temperatura cu laptele, altfel vom obtine o omleta. Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam crema de  galbenusuri amestecand bine si constant. (Dupa aceasta operatie se strecoara compozitia intr-o oala curata daca raman mici gogoloase de galbenus cu faina sau bucatele de albus).

      Se tine pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn - cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e ok sau se mai lasa maximum 2 minute. Crema fierbinte se toarna in bolul (bolurile) cu bulgari de albus si se pune la rece. Se serveste rece, eventual se orneaza cu ciocolata rasa.

    • Mod de servire

      Laptele de pasare se serveste in portii individuale, rece.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • Basile

      Cea mai usoara reteta "nu iese deloc"! Pai bezeaua cum se face , nu cu albus si zahar? Deci una din variantele corecte a laptelui de pasare pe care eu il fac de peste 40 de ani la doua generatii copii si nepoti este urmatoarea. pentru opt portii varianta copil 3-10 ani.5 albusuri de ou , dupa gust 2-4 linguri zahar,coaje lamaie in cuva unui robot identic cu cel pentru frisca .Separat lapte+z.vanil.+coaja lam. se oparesc bezelele.Laptele se amesteca cu galbenusurile si se leaga cu amidon. Gata!

      2012-08-08 la 08:14
    • Irinna

      Evident ca zaharul nu se pune in lapte. In lapte se pune zaharul vanilat sau batonul de vanilie. Se pune insa zahar in compozitia galustelor de albus - trebuie sa fie exact compozitia bezelei. Ies frumoase si umflate, cu conditia ca laptele sa fiarba intr-un clocot extrem de mic, deci in niciun caz clocot "direct", si sa se tina cate aprox. 1 minut pe o parte si pe cealalta. Iar cantitatile din reteta postata sunt total aiurea!

      2012-04-08 la 23:52
    • paulamihali

      Nu iese deloc. Am intrebat-o pe mami si secretul e sa NU SE PUNA ZAHAR in lapte nici in spuma de albusuri. Acesta se adauga abia dupa ce s-au fiert albusurile aproximativ un minut pe fiecare parte nu 2, altfel absorb prea mult lapte si se vor lasa; si zaharul contribuie la lasarea albusurilor deeeeeeeeeeeeeeci FARA ZAHAR !!!!

      2012-03-02 la 19:41
    • lilishor

      pentru 1 l de lapte e prea mult 5 oua si prea dulce cu 200g zahar... :)))

      2011-10-03 la 20:20
    • nick_33804

      :)bunaaaaaaaaaaaa...de mult mi-era pofta...

      2009-02-08 la 03:26
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2690 :: 19.68MB