No SSO cookie

Gogosi pufoase

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      -2 kg faina -40 g drojdie proaspata -1 lingurita sare -200 g zahar tos -2 oua -coaja de la o lamaie -1,5 l apa minerala -1 l ulei -1 fiola esenta de lamaie -100 ml lapte
    • Mod de preparare

      Gogsile pufoase se obtin din drojdie,  lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.
      Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.

    • Mod de servire

      Se pot servi cu dulceata sau cu budinca.
      Alte retete de gogosi recomandate:

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.1621 :: 18.73MB