No SSO cookie

Gogosi simple si pufoase

Postat de

(5/ 4)
Gogosi simple si pufoase

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    500g faina
    25g drojdie
    2 lg zahar
    3 oua intregi
    coaja rasa de lamaie sau portocala
    250ml smantana
  • Mod de preparare

    Cele 3 oua se bat cu telul intregi, apoi se adauga zaharul, drojdia proaspata sfarmata intre degete, smantana si coaja de lamaie, dupa care se adauga faina in ploaie. Se framanta cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut o ora.

    Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie pe o suprafata cu faina din abudenta si decupam cu ajutorul formei de fursecuri, forme de inimioara. Punem o lingura de gem sau magiun in interiorul unei inimioare, ii umezim marginile cu apa, si o acoperim cu alta inimioara.

    Asezam fiecare gogoasa inimioara pe o tava unsa cu ulei si le mai lasam la crescut inca o ora.

    Apoi se prajesc pe ambele parti in baie de ulei. Gogosile se scot pe un prosop de hartie ca se scurga de uleiul in exces si se pudreaza cu zahar.

  • Mod de servire

    Gogosile simple si pufoase se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1941 :: 19.67MB