No SSO cookie

Minciunele sau scovergi

Postat de

(5/ 2)
Minciunele sau scovergi

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Ingrediente:
    - 2 oua intregi
    - 3 lg zahar
    - 100 gr untura proaspata ( se poate inlocui cu margarina)
    - 100 gr smantana (poate fi si iaurt gras)
    - coaja de lamaie, esenta de rom sau vanilie
    - 1 praf de copt,
    - 1 praf sare
    - faina cat cuprinde
    - ulei incins pt imbaiat (prajit)
    - zahar pudra pt coafat
  • Mod de preparare

    Se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi bagam mana in functiune, pana se obtine un aluat nelipicios, nu f moale dar nici f tare. Se intinde o foaie de 4-5 mm, si se taie romburi, crestandu-se pe mijloc, intorcandu-se unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se astfel o forma rasucita. Se incinge uleiul, insa pe un foc domol, si se imbaiaza minciunelele. Cand sunt coapte, se scot pe un servetel absobant, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

  • Mod de servire

    Minciunelele se servesc cu zahar pudra pe deasupra.


    Reteta de minciunele sau scovergi a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Crs_tina.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3117 :: 19.67MB