Pasca cu branza de vaci si stafide

Pentru a prepara aceasta reteta de pasca cu branza de vaci si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaca, stafide, margarina, faina, zahar, galbenusuri, smantana, drojdie, sare, zahar vanilat, esenta de rom, ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza de vaci si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 sticlute de esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

La pregatirea aluatului, se inmoaie drojdia in apa calduta, se cerne faina, se freaca galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. se imparte aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se aseaza pe fundul formei de copt. Cea de-a doua parte din aluat se imparte in 3 bucati. Din aceste 3 bucati se realizeaza o impletitura, care se va aseza de-a lungul peretilor formei de copt.

Kilogramul de branza se amesteca cu unt pana devine o crema. Galbenusurile se bat cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Crema de branza se aseaza peste aluatul de pe fundul tavii de copt, avand grija sa nu se puna peste aluatul impletit de pe margine. Se unge deasupra cu un ou si se pune la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.

Se face un sirop din apa si zahar. Dupa ce scoti din cuptor pasca, se unge cu acest sirop si se acopera cu un prosop.


Pasca cu branza si stafide poate fi servita dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Aperitiv saleuri cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saleuri cu cascaval

Foarte ușor de făcut și bune oricând și oricum... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 80 de saleuri.

Aperitiv saleuri cu cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!