No SSO cookie

Arici din biscuiti

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    400 g biscuiti, o cana si jumatate de zahar pudra, 6 linguri de cacao, 2 linguri de rom, 200 g stafide, 200 g ciocolata, 200 g fructe din dulceata, 150 g fulgi de migdale, un pliculet de zahar vanilat, o cana de lapte.
  • Mod de preparare

    Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana de lapte. Se omogenizeaza bine si se mai adauga lapte, daca biscuitii nu sunt bine inmuiati. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un vas la bain-marie, adaugan-du-se si trei linguri de lapte. Se toarna ciocolata topita in amestecul de biscuiti, impreuna cu romul in care au fost tinute stafidele timp de o jumatate de ora. Se adauga stafidele, fructele din dulceata (de preferat cirese sau visine) intregi sau taiate in jumatati, si fulgii de migdale, rumeniti in cuptor. Din aceasta compozitie se pun intr-o tava cateva gramajoare, cu ajutorul unei linguri. Se infig in fiecare gramajoara, din loc in loc, bucatele de biscuit, ca niste tepi. Se topeste restul de ciocolata intr-un vas la bain-marie si se toarna peste fiecare gramajoara. Se da tava la rece pana se intareste glazura.
  • Mod de servire

    Alte retete dulciuri recomandate

    Galuste cu prune
    Papanasi fierti
    Lapte de pasare
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3041 :: 19.63MB