No SSO cookie

Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

Postat de

(5/ 1)
Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    150 ml ulei
    300 ml apa minerala
    700 g faina (mai merg citeva linguri)
    250 g margarina
    5 ml otet
    un praf de sare
    rahat
  • Mod de preparare

    Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.

    Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.

    Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.

    In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.

    Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.

    Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecat cu vanilie.

    Spor la treaba, nu veti regreta!!

  • Mod de servire

    Reteta de cornulete cu rahat ca la mama acasa a fost propusa de shumaila pe forum culinar.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2229 :: 19.67MB