1. Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jum. de zahar., dupa care se lasa siropul
1. Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jum. de zahar., dupa care se lasa siropul obtinut sa se raceasca.
2. Se bat apoi albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugam siropul rece treptat, galbenusurile (cate unul), cele opt linguri de ulei si apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La urma se adauga portocala confiata pun aromele si esentele.
3. Turnam apoi compozitia intr-o tava rotunda (eu folosesc o tava de teflon de 22 cm diametru, vezi foto atasata ), incalzita usor in prealabil si tapetata cu unt. Se introduce la cuptor pentru 30-35 minute.
Sfatul meu este ca in primele 10 minute sa nu deschideti cuptorul si sa nu miscati vasul, pentru ca aluatul nu va mai creste apoi atat de frumos.
4. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.
Se aseaza apoi pe platou si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Reteta Pandispan in forma rotunda propusa de karmenn
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii