No SSO cookie

Turta dulce pentru Craciun

Postat de

(5/ 2)
Turta dulce pentru Craciun

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    400 gr faina
    50 gr unt,la temperatura camerei
    2 oua
    1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
    3/4 cup zahar
    1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
    1/2 lingurita de ghimbir pudra
    1/4 lingurita nucsoara
    1 lingurita scortisoara
    1 lingurita bicarbonat de sodiu
    1/4 lingurita sare
  • Mod de preparare

    Turta dulce pentru Craciun cu aroma ei de scortisoara si nucsoara te ajuta sa simti si mai bine savoarea sarbatorilor de iarna. Pentru acest desert intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele).
    In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
    Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
    Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
    Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
    Turta dulce pentru Craciun se poate orna cu glazura sau se poate lasa asa simpla.

  • Mod de servire

    Turta dulce pentru Craciun se serveste cu lapte sau cafea.
    Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

  • Viziteaza si pagina cu infograficul - De ce ne place turta dulce

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3403 :: 19.68MB