No SSO cookie

Amandina cu glazura

Postat de

(5/ 3)
Amandina cu glazura

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru blat: 6 ouă 6 linguri de apă rece 300gr zahăr 260 gr făină 40 gr cacao 1 plic de praf de copt, o esenţă de vanilie Pentru cremă: 500 ml lapte 3 linguri amidon alimentar 3 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 3 linguri făină 4 linguri de cacao (cred că ar merge şi 3, maxim) 2 linguri zahăr pudră 150 gr unt (eu am folosit margarină Unirea) Pentru însiropat: sirop de zahăr ars plus un plic de capucino cu vanilie Pentru glazură: 100 ml frişcă lichidă 200 gr ciocolată menaj
  • Mod de preparare

    Amandina cu glazura este o prajitura delicioasa cu ciocolata. Blatul l-am preparat astfel: .... am separat albuşurile de gălbenuşuri şi le-am bătut spumă, apoi am adăugat treptat zahărul tos şi am mixat în continuare, adăugând şi apa rece. Apoi am adăugat gălbenuşurile şi am mixat. Făina am amestecat-o cu cacaua şi cu praful de copt, după care le-am încorporat în compoziţie. Am pus şi esenţa şi am dat totul la coptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Crema se prepară astfel:......Se amestecă zahărul cu făina, cacao şi amidon. Se adaugă gălbenuşurile, apoi treptat şi laptele şi se omogenizează. Se pune pe foc domol şi se amestecă până se îngroaşă. Apoi se trage de pe foc şi se lasă la răcit. Separat se bate spumă untul/margarina cu cele două linguri de zahăr pudră.. Când crema de lapte este răcită se adaugă în untul/margarina spumă şi se încorporează treptat. Se dă la frigider.

    Blatul când este rece se taie în două. Se pune în tavă folie alimentară uşor umezită, apoi blatul şi se însiropează cu sirop de zahăr ars. Se pune apoi crema şi apoi cealaltă bucată de blat însiropată, deasupra. Din cremă se păstreazî două-trei linguri pentru moţurile de deasupra. Se înveleşte cu folia alimentară şi se dă la frigider peste noapte...şi se doarme liniştit...visând amandine (cazul meu :P).

    Glazura se face astfel:.... se pune într-o cratiţă pe foc, frişca lichidă şi se pune ciocolata ruptă bucăţi, lăsând pe foc până se dizolvă toată. Se toarnă fierbinte peste blatul tăiat bucăţi. Din crema păstrată se fac deasupra fiecărei amandine, nişte moţuri sau în cazul meu nişte bălţi :)) de cremă...pentru că le-am pus (cu scule neperformante) peste glazura de ciocolată fierbinte...dar nu mai aveam răbdare.

    Aşa că...indiferent de aspect..amandinele mele au fost ultra-mega delicioase...de vis...

  • Mod de servire

    Amandinele cu glazura se servesc la desert cu o cafea sau un pahar de coniac.
    Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.6658 :: 19.68MB