Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara se pune c
Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele (eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao) se adauga zaharul, coaja rasa de portocala si frisca lichida, se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata. Se pune apoi la frigider pentru 2 ore. (eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute). Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.
Blatul:
Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, vanilia si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, cacao si se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC. pentru 15-20 de minute. Se lasa racit si se taine in 2 pe lungime.
Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:
Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze, se adauga apa si esenta de rom. Se lasa la racit.
In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema, al 2 blat si se insiropeaza. Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.
Pentru fondant:
Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros. Se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini. Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute, se adauga cacao, si patratelele de ciocolata, se amesteca bine si se lasa putin la racit, sa nu fie foarte fierbinte. Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin.
Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate. Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.
Se lasa la racit, sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita. Alte retete de prajituri Prajitura mere Cremsnit Prajitura de post
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caise Reteta de tarta cu dovleac si bezea se face usor si este delicioasa. Sunt necesare cateva ingrediente principale:...
Reteta de tarta cu dovleac si bezeaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii