Amandine cu crema de frisca

Amandinele cu crema de frisca sunt prajituri delicioase cu ciocolata. De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Amandine cu crema de frisca

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar+2 linguri pentru ars
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom
  • Ingrediente sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Ingrediente fondant:
  • 250 gr zahar
  • 75 ml apa
  • 50 gr miere
  • 150 gr ciocolata rasa

Mod de preparare

Amandinele cu crema de frisca sunt prajituri delicioase cu ciocolata.

De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea. Pentru asta m-am inspirat din retetele lui Miha...crema nu este cea originala, deoarece eu prefer cremele fara unt....dar haideti sa vedeti ce a iesit :)

Incepem cu siropul de zahar ars, caramelizam cele doua linguri de zahar si inainte sa luam de pe foc stingem cu putina apa rece, apoi lasam la racit pana se dizolva caramelul.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 6 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, romul si siropul de zahar ars. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Intre timp pregatim crema de prajitura, punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Lasam pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam pana la omogenizare, lasam sa se raceasca putin, adaugam romul si apoi dam la congelator minim 30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 2 parti egale si insiropam ambele parti cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop.
Scoatem crema din congelator si mixam pana isi mareste volumul si se intareste. Umplem blaturile cu aceasta crema si dam la frigider pana pregatim fondantul.
Punem la fiert apa cu zaharul, cand capata consistenta unui sirop adaugam si mierea si mai lasam sa fiarba cateva minute. Pentru a afla daca este gata sau nu, punem intr-o ceasca apa rece si picuram putin sirop in el, daca se imprastie insemna ca mai trebuie fiert pana picatura de sirop ramane ca o perluta. Cand este gata, transferam vasul cu sirop intr-un vas cu apa rece si amestecam cu o lingura de lemn pana incepe sa se albeasca. Adaugam ciocolata rasa si amestecam pana la omogenizare.
Scoatem prajitura de la rece, o taiem cubulete si turnam pe fiecare fondant. Decoram dupa preferinte....
Este un desert dulceee, ciocolatooos si deosebit de delicios! :)

Pofta buna!

Aceasta reteta este propusa de blogul culinar Delicious Flavours.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post
Bucataras.RO

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

E fara introducere doar asteapta sa fie savurati, un deliciu....

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola