No SSO cookie

Amandine cu frisca

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Blat: 7 oua, 14 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt. Crema: 300 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 3-4 linguri cacao, esenta de rom. Sirop: 200 ml apa, 100 g zahar, 1 cappuccino cu rom, esenta de rom. Glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 2 linguri frisca lichida.
    • Mod de preparare

      Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


      Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.


      Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.


      Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.


      Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe.

    • Mod de servire

      Amandina cu frisca se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.6207 :: 19.67MB